Rulleskiguiden 2024

av Langrenn.com • 24.04.2024
En ny treningssesong står for tur. Skal du oppdatere rulleskiparken, eller kanskje kjøpe dine aller første par med rulleski? Langrenn.com har guiden som hjelper deg å finne riktige rulleski enten du er nybegynner eller mer erfaren.
En ny treningssesong står for tur. Skal du oppdatere rulleskiparken, eller kanskje kjøpe dine aller første par med rulleski? Langrenn.com har guiden som hjelper deg å finne riktige rulleski enten du er nybegynner eller mer erfaren.

Rulleskiguiden er laget i samarbeid med åtte av de mest kjente produsentene. Hver av dem har fått mulighet til å presentere tre rulleskipar fra deres sortiment som de anbefaler til ulike nivåer. Vi går gjennom klassiske rulleski som anbefales for nybegynnere, klassiske rulleski for den erfarne og rulleski for skøyting. 

Les også: Den store rulleskitesten

Kjøpe rulleski? Her er tre ting du bør tenke på, enten du er nybegynner eller mer erfaren. 

Det finnes mye bra rulleski på markedet, men det gjelder og velge rett. Hva som er de beste rulleskiene avhenger av flere faktorer, slik som erfaring og ferdighetsnivå, formål og bruk, samt individuelle variabler.  

Langrenn.com tok en prat med tidligere verdensmester i rulleski Ragnar Bragvin Andresen, som også holder rulleskikurs for utøvere på alle nivåer. Dette er hans beste tips for å finne de beste rulleskiene til ditt behov. 

NYBEGYNNERE

Hva bør man se etter som nybegynner, når man skal kjøpe sine første rulleski?
– Det er tre ting som gjelder: Stabilitet, riktige hjul og trygge bindinger. Men det gjelder for alle, også mer erfarne løpere.

Her går Ragnar Bragvin Andresen igjennom de tre punktene. 

Ragnar Bragvin Andresen är tidigare världsmästare på rullskidor. Photo: Manzoni/NordicFocus

Stabilitet
Det er viktig å finne en stabil rulleski. Jo lavere tyngdepunkt, desto mer stabil vil skien oppføre seg, og desto mer «skilikt» vil den kjennes å gå på. 

– Det finnes flere måter å løse dette på. Noen produsenter har en nedsenket stamme (skøytemodeller), inkludert Swenor. Andre, for eksempel IDT, har løst det med å feste boltehullet for hjulene lenger opp på stammen. Det er ofte bare snakk om millimeter for å gi den gode, stabile følelsen, forklarer Bragvin Andresen. 

Han legger til at det også er viktig å ha utøveren i tankene. 

– Det er en grunn til at de lager juniormodeller. Jeg ser mange foreldre som i beste mening kjøper de dyreste, mest tekniske rulleskiene til barna sine. Men det er ikke sikkert at det er det mest utviklende for en 8-åring. Skien skal kjennes leken og trygg, slik at du tør slippe deg løs. Det er da du blir god, sier Bragvin Andresen.

Riktige hjul
De fleste rulleski kommer med hjul som fungerer greit for et bredt spekter av løpere. Men Bragvin Andresen trekker fram at store, tunge løpere stiller større krav til hjulene. 

– Tyngre løpere, da tenker jeg folk som veier mer enn 70-75 kilo, trenger hjul som er laget av hardere materiale enn de som normalt kommer standard på skiene, sier han, og utdyper: 

– Det handler om sikkerhet. I høy fart risikerer du at skiene slipper underlaget i svinger og sidebevegelser hvis hjulene er for myke. Men det handler også om å få uttelling for den kraften du legger ned. Tyngre løpere som har for myke hjul vil føle at kraften forsvinner litt, spesielt i skøyting. 

Trygge bindinger
Rulleski skal være trygge: Pass på at bindingene er av nyere dato.

Bragvin Andresen har full forståelse for at man arver rulleski av andre eller kjøper brukt. Men han ber de som gjør det om å være ekstra påpasselige når det gjelder bindinger. 

For det første blir bindinger slitt i bruk. Men det har også vært tilfeller av feilproduksjon, der bindingene ikke har fungert som de skulle og i noen tilfeller løst ut mens skien er i bruk. Når farten er stor og i trafikken sier det seg selv at det er skummelt. 

Derfor er det viktig å sjekke at bindingene er av nyere dato, og at de sitter godt på uansett alder og merke på utsyret. 

– En god måte å teste bindingen på, er å sjekke at det ikke «slarker» på noe vis når du har spent skien på og så rister kraftig på foten i alle retninger, sier Bragvin Andresen.  

Les også: Bindingen løsnet i 45 km/t under Holmenkollen skishow: – Da skjønte jeg at det måtte være en produksjonsfeil

Produsentenes anbefaling: Rulleski for nybegynneren

SWENOR

FAKTA
Modell: Swenor Fibreglass
Lengde: 730 mm
Vekt: 2150 g/par
Materiale: Tre
Hjulbredde: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70 mm
Rullemotstand: 1-4
Anbefalt pris: NOK 4050,- 

Produsentens beskrivelse
Fibreglass er Swenors flaggskipsmodell og en bestselger. I nesten ti år har Swenor Fibreglass blitt solgt globalt. Rulleskien har egenskaper som produsenten mener skaper en genuin skiopplevelse som tilsvarer langrenn. Som en retningsstabil rulleski med god vibrasjonsdemping, gir den en følelse av trygghet og kontroll. Den fleksible, men stabile trerammen skal bidra til følelsen av stabilitet, sikkerhet og komfort til brukeren uavhengig av underlag. Rulleskiens hjulstørrelse passer til både staking og diagonalgang. 

AE ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: AE CLASSIC
Lengde: 715 mm
Vekt: 2024 g/par
Materiale: Ramme i aluminium
Hjulbredde: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 74 mm
Rullemotstand: 2, 3, 4, and 5
Anbefalt pris: NOK 2210,- 

Produsentens beskrivelse
AE Classic er en svensk rulleski som beskrives å være perfekt for nybegynneren og den gjennomsnittlige løperen i alle aldre. Kombinasjonen av rammen av aluminium og gummihjulet gir løperen både stabilitet og komfort. Noe som er spesielt verdsatt på dårlig asfalt.

SRB

FAKTA
Modell: CR06+ 
Lengde: 700 mm
Vekt: 1745 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 43 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 72 mm
Rullemotstand: 2
Anbefalt pris: NOK 3755,-

Produsentens beskrivelse
SRB CR06+ classic preformance er en letthåndterlig klassisk rulleski med lav vekt, som er produsert i Tyskland. Det nye V-tiltede hjulet gir optimal stabilitet og kontroll for både nybegynnere og mer den erfarne brukeren. I følge produsenten skal den gi ekstra sikkerhet og en unik kjørefølelse til skiløperen, takket være konstruksjonen. 

FF ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: FF V Active Classic
Lengde: 725 mm
Vekt: 2500 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 44 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 74 mm
Rullemotstand: 2
Anbefalt pris: NOK 3499,-

Produsentens beskrivelse
FF V Active Classic er en lett og stabil rulleski for både staking og diagonalgang. Er i følge leverandøren retningsstabil og enkel å føre i diagonalgang takket være V-sporet på hjulene. Denne innovasjonen gir en mer skilignende følelse og bedre teknikk, samt tillater høyere fart gjennom svingene uten behov for å justere skiens posisjon.

IDT

FAKTA
Modell: IDT Classic
Lengde: 750 mm
Vekt: 2124 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 50mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 50 mm
Rullemotstand: 1,2,3,4
Anbefalt pris: Fra NOK 4000 uten binding

Produsentens beskrivelse
IDT Classic er en retningsstabil rulleski som har en ramme av aluminium bearbeidet og produsert i egne fabrikker på Toten, Norge. Denne rulleskien gir konstant respons fra underlaget og gir den autentiske «skilignende» følelsen man ønsker, også på sommeren

Skiene kan tilpasses med forskjellig rullemotstand, avhengig av hvor mye motstand du ønsker fra hjulene, med RM1 som lettest og RM4 tyngst. IDT definerer all rullemotstand i gummiblandingen, da alle ski er utstyrt med samme type lager i alle modeller. Dette gir en enhetlig opplevelse på tvers av ulike skityper. Uten øvre vektgrense kan disse skiene brukes av alle aldersgrupper og vektklasser.

ERFARNE LØPERE

For mer erfarne løpere gjelder mye av det samme som for nybegynnere ved kjøp av rulleski: Stabilitet, riktige hjul og trygge bindinger. Men en del erfarne løpere ønsker for eksempel ofte å ha flere par rulleski til ulike formål, og forskjellige typer hjul til ulike underlag og økter. Dette er Ragnar Bragvin Andresens tips.

Aller først: Når er man ikke lenger en «mer erfaren» løper?
– Helt enkelt: Når du komfortabel med svinger og bremsing.

Hva bør mer erfarne løpere se etter når de skal kjøpe rulleski? 
– Det første er å finne riktig ski til det formålet du skal bruke dem til, enten det er staking på landeveier, klassisk langrenn med diagonalgang i varierte rulleskiløyper, eller skøyting. Det andre er riktig rullemotstand, og forskjellige hjultyper. 

Rulleski til ulike formål
Staking på vei: Dette er ofte ski som brukes til lange økter, gjerne på underlag av varierende kvalitet. 

– Tenk komfort. En stamme med litt fleks vil bidra til å absorbere en del vibrasjon fra underlaget. Det samme vil litt mykere hjul, sier Bragvin Andresen, og legger til: 

– Se gjerne på hva langløpsproffene bruker. De legger ned lange økter og mye trening på rulleski. 

Diagonalgang i varierte rulleskiløyper: Her er det stabile ski som gjelder, ettersom man ikke har skispor å gå i, slik som man har på vinteren. 

Skøyting: Hva som er best vil avhenge av løperens vekt. 

– En lettere løper kan stort sett velge rulleski med alle typer materialer, og vil for eksempel oppleve stammer av karbon som responsive og fjærende. Men for meg som er en tung løper, vil det være helt feil. En stamme med for mye svikt vil kjenner som å gå i en hengemyr det all kraft bare forsvinner. Da er en stiv aluminiumstamme det beste, sier Bragvin Andresen. 

– Hvis du ser etter vil du oppdage at noen av eliten går på karbon, men at veldig mange går på aluminium. Han trekker fram en annen fordel med aluminium: Det er et ekstremt robust materiale som tåler mye juling, slag og støt. 

– Mer svikt og respons kan du også oppnå ved å bruke mykere hjul, sier Bragvin Andresen. 

Riktig rullemotstand og hjultype
For mer erfarne løpere er det ofte interessant å ha hjul med ulik rullemotstand til forskjellige formål. Hjulene klassifiseres fra 1 til 4, der 1’er hjul har minst motstand og 4’er hjul er tyngst.  

Rulleski kommer som regel med 2’er hjul som standard. Vil du har mer rullemotstand, kan du bytte til 3’er eller 4’er hjul. Vil du ha mer fart og mindre motstand, kan du velge 1’er hjul. 

– Har du mulighet, så vil jeg anbefale å variere rullemotstand. Det gir ekstra stimuli til øktene, og det er jo slik på vinteren også at det ikke alltid er like forhold, sier Bragvin Andresen. 

Klassisk: Her anbefaler Bragvin Andresen å bruke 3’er hjul til vanlig for godt trente mosjonister. For yngre løpere og mosjonister som ikke har så stort treningsgrunnlag, er det 2’er hjul som gjelder. 


Hva med materialer i konstruksjonen? Det finnes jo både aluminium, karbon, glassfiber, trekjerne?
– Du kan bli god på rulleski som er laget av alle, men det er som nevnt viktig å ta hensyn til vekt. Er du stor og tung, er aluminium det tryggeste, sier den tidligere verdensmesteren i rulleski. 

Produsentenes anbefaling: Rulleski for den mer erfarne

FISCHER

FAKTA
Modell: Speedmax Classic
Lengde: 745 mm
Vekt: 1660 g/par uten bindning
Material: 100% karbonfiber
Hjulbredde: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70 mm
Rullemotstand: Medium fart
Anbefalt pris: NOK 6810,- inkl. bindning

Produsentens beskrivelse
Ifølge produsenten selv er dette den mest ski-lignende rulleskien på markedet. Rulleskien har en teknologi med en «bueform» som gir lav ståhøyde, samtidig som rulleskien ikke risikerer å berøre bakken. Dette gir brukeren en følelse av å være nære bakken. Det skal også gi en stabil posisjon på rulleskiene og at styringen blir trygg. Rammen, som er av 100 prosent karbonfiber gir en dynamisk bevegelse fremover ved rask diagonalgang og kompenserer for vibrasjoner på ujevn asfalt.

Speedmax Classic finnes i to stivheter – en middels versjon som passer for løpere opp til 85 kilo og til de lengre distansene. Den stivere versjonen anbefales for løpere over 80 kilo eller for mer sprintorienterte løpere, om de veier under 80 kilo. 

AE ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: PRO Classic
Lengde: 752 mm
Vekt: 2260 g/par
Materiale: Ramme i aluminium
Hjulbredde: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 74 mm
Rullemotstand: 2, 3, 4, and 5
Anbefalt pris: NOK 2620,-

Produsentens beskrivelse
AE Pro Classic er en litt lengre klassisk rulleski for den gjennomsnittlige og mer avanserte skiløperen. Den lengre rammen av aluminium gir deg en behagelig ski med en fin balanse i både diagonalgang og staking. Gummihjulet har en absorberende funksjon som gir løperen god komfort på mange ulike typer asfalt. 

SWENOR

FAKTA
Modell: Alu Classic Elite
Lengde: 760 mm
Vekt: 2200 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 45 mm
Materiale på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70 mm
Rullemotstand: 1-4
Anbefalt pris: NOK 3940,-

Produsentens beskrivelse
Swenor Alu Classics Elite er inspirert av bestselgeren Swenor Alutech. Alu Classic Elite er en retningsstabil rulleski av aluminium. På grunn av den lave vekten og stabile konstruksjonen oppleves rulleskiden både som fleksibel og som stødig samtidig. Dermed passer den til både staking og diagonalgang. 

Swenor Alu Classic Elite er 40 mm lengre enn inspirasjonen Alutech, og egenskapene som følger med den ekstra lengden viser seg å være attraktiv for erfarne løpere som stiller høye krav til opplevelse og utrustning. Den forlengende stammen skal gi bedre flyt og stabilitet, spesielt ved diagonalgang. Dette gjør at løperen kan opprettholde en avslappet teknikk og god komfort, også ved høy intensitet. 

SRB

FAKTA
Modell: CR07+ classic premium
Lengde: 720 mm
Vekt: 1820 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70mm
Rullemotstand: 2
Anbefalt pris: NOK 5150,-

Produsentens beskrivelse
CR07+ Classic Premium skal med den lange og stabile stammen av aluminium gi deg en autentisk skifølelse og en behagelig treningsøkt. Dette på grunn av de brede gummihjulene som er utviklet sammen med hjulprodusenten Continental. Også på ujevne veier skal CR07+ være lette å kontrollere og kjøre på. 

SWIX

FAKTA
Modell: Roadline Classic
Lengde: 725 mm hjulavstand
Vekt: 2200 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 50 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 67 mm
Rullemotstand: 2 (rullemotstand 1 og 3 kan kjøpes separat)
Anbefalt pris: NOK 4000,- uten bindninger

Produsentens beskrivelse
Swix har utviklet en ramme som skal utnytte aluminiumsmaterialets beste egenskaper. Dette gjør at rulleskien kjennes ut som du går på ski på snø. Kombinasjonen av den nye gaffelen og rammen øker vridningsstivheten med over 30 prosent sammenliknet med den gamle Roadline-modellen. Hjulsystemet har blitt fullstendig redesignet for å fjerne utstikkende skruer/muttere. Dette for å gjøre vedlikehold og hjulbytte lettere.

KÄSTLE

FAKTA
Modell: RS10 Classic
Lengde: 730 mm
Vekt: 2160 g/par
Materiale: Aluminum, trekjerne av karbonfiber og glassfiber
Hjulbredde: 45 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 70 mm
Rullemotstand: 2
Anbefalt pris: NOK 4100,-

Produsentens beskrivelse
RS10 Classic skal ved hjelp av konstruksjonen sin gi en naturlig rebound/retur. Trekjernen absorberer vibrasjoner fra veien, mens karbonfiber- og glassfiberlaget gir den god stivhet. Designet på aluminiumsgaffelen, karbonfiber- og glassfiberlaget og de myke gummihjulene skal resultere i svært jevn kjøring.

Denne rulleskien passer den entusiastiske skiløperen som vil prestere. For løpere som veier opp til 100 kilo, som leter etter et enkelt sett å trene med i sommermånedene. 

FF ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: FF V PRO Classic
Lengde: 720 mm
Vekt: 2200 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 43 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 73 mm
Rullemotstand: 2
Anbefalt pris: NOK 5490,-

Produsentens beskrivelse
FF PRO Classic er en innovativ og høyteknologisk rulleski. Dette er FF Rollerskis flaggskipmodell, men passer like godt for profesjonelle som for nybegynnere, ettersom den bidrar til å gjenskape riktig teknikk og den gode skifølelsen du får på snø. Modellen kommer med FFs patenterte V-spors hjul, som ifølge leverandøren gir en mer skilik følelse og bidrar til overlegen retningsstabilitet og kontroll, og dermed ideell for skarpe svinger og høye hastigheter.

Rulleski til skøyting

Når det gjelder rulleski til skøyting, er løperens vekt en avgjørende faktor for hvilke rulleski man bør velge.

– En lettere løper kan stort sett velge rulleski med alle typer materialer, og vil for eksempel oppleve stammer av karbon som responsive og fjærende. Men for meg som er en tung løper, vil det være helt feil. En stamme med for mye svikt vil kjenner som å gå i en hengemyr det all kraft bare forsvinner. Da er en stiv aluminiumstamme det beste, sier Bragvin Andresen. 

– Hvis du ser etter vil du oppdage at noen av eliten går på karbon, men at veldig mange går på aluminium. Han trekker fram en annen fordel med aluminium: Det er et ekstremt robust materiale som tåler mye juling, slag og støt. 

– Mer svikt og respons kan du også oppnå ved å bruke mykere hjul, sier Bragvin Andresen. 

I skøyting fungerer 2’er hjul godt for de fleste som standard. 

– Det er få som har nytte av å eksperimentere med 3’er hjul til skøyting. Fordelene med den økte rullemotstanden er få, men risikoen ved hele tida å ha litt for stor belastning muskulært er at du trenger deg treg. Det er jo ingen som trener for å bli gode til å gå sakte, sier Bragvin Andresen. 

Han ser derimot god effekt av å variere med 1’er hjul. 

– Det er morsomt og nyttig å ha et par med raske hjul for å trene teknikk og ferdigheter i toppfart. Det er også fint å få en annen stimuli på muskulaturen. 

Produsenten anbefaler: Rulleski til skøyting

FISCHER

FAKTA
Modell:
RCS Skate
Lengde: 670 mm
Vekt: 1680 g/par
Materiale: Glassfiber
Hjulbredde: 28 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullemotstand: Medium
Anbefalt pris: NOK 4820,- inkl. bindning

Produsentens beskrivelse
Ifølge produsenten er RCS Skate en rulleski som passer alle. Den er bygget i en bueformteknologi som gir en svært lav ståstilling uten fare for å berøre bakken. Dette skal gi en bra ski-lignende følelse, tett på bakken og stabil og behagelig opplevelse på rulleskiene.

AE ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: AE Skate
Lengde: 615 mm
Vekt: 1636 g/par
Materiale: Ramme i aluminium
Hjulbredde: 24 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullemotstand: 1, 2 och 3
Anbefalt pris: NOK 2220,-

Produsentens beskrivelse
AE Skate er en rulleski som passer den gjennomsnittlige løperen. Den har et lavt tyngdepunkt som gjør den stabil om man ikke har de dyreste skiskoene. Rulleskien har også en kortere lengde som skal gjøre den lettere å håndtere.

SWENOR

FAKTA
Modell: Swenor Skate Long
Lengde: 630 mm
Vekt: 1450 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 24 mm
Material på hjul: Gummi eller polyurethane
Hjuldiameter: 100 mm
Rullemotstand: 1-3
Anbefalt pris: NOK 3490,-

Produsentens beskrivelse
Swenor Skate Long er en retningsstabil rulleski. Den nedsenkede stammen av aluminium er konstruert slik at rulleskien umiddelbart skal oppleves stabil og passe for alle underlag.

Swenor Skate Long er 50 mm lengre enn Swenor Skate. De ekstra centimeterne skal gi en merkbar forskjell i opplevelsen av rulleskien, men stiller høyere krav på teknikken til den som skal bruke den. Men med trening skal den lengre rulleskien bidra til en mer ski-lignende opplevelse.

SRB

FAKTA
Modell: SRB SR07+ skate premium
Lengde: 700 mm
Vekt: 1600 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 24mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullemotstand: 2
Anbefalt pris: NOK 3640,-

Produsentens beskrivelse
SR07+ fra SRB har en forlenget stamme og lavere tyngdepunkt for å bli mer lik en langrennski. Hjulene og konstruksjonen deres skal gi kontroll, grep og bidra til sikkerhet. Rulleskien finnes med tre ulike rullemotstand.

SWIX

FAKTA
Modell: Roadline Skate Rollerski
Lengde: 613 mm hjulavstand / 630 mm ramme
Vekt: 1460 g/par
Materiale: Aluminum
Hjulbredde: 24 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullemotstand: 2
Anbefalt pris: NOK 3340,-

Produsentens beskrivelse
Roadline Skate er en rulleski med en lengre ramme for å gi en mer ski-lignende følelse og stabilitet. Rulleskien passer både eliteløpere og mosjonister. Den er, ifølge produsenten, lett å manøvrere og en rulleski med lav vekt.

KÄSTLE

FAKTA
Modell: RS10 Skate
Lengde: 615 mm
Vekt: 1900 g/par
Materiale: Aluminum, tre, karbonfiber- og glassfiberlag
Hjulbredde: 24 mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullemotstand: 2
Anbefalt pris: NOK 4100,-

Produsentens beskrivelse
PR Skate gir en naturlig rebound/retur takket være sin ramme av høy kvalitet laget av lyst tre med en robust flerlags sideveggstruktur. Trekjernen absorberer vibrasjoner fra veien, mens karbonfiber- og glassfiberlaget gir den stivhet. Passer rulleskiløpere som veier opp til 100 kilo.

FF ROLLERSKIS

FAKTA
Modell: FF Active Skate
Lengde: 640 mm
Vekt: 1410 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 24 mm
Material på hjul: Gummi og aluminium
Hjuldiameter: 100 mm
Rullemotstand: 2
Anbefalt pris: NOK 2250,-

Produsentens beskrivelse
FF Active Skate er en solid og lett rulleski som passer alle som vil bli bedre på rulleski. Dette er den andre generasjonen av FF Active Skate. Modellen har fått noe lavere tyngdepunkt for i gi bedre stabilitet. Dette er en rulleski for de som vil ha en enkel, men bra, rulleski som passer både nybegynnere og eliteløpere.

IDT SPORTS

FAKTA
Modell: IDT Skate Elite
Lengde: 715 mm
Vekt: 1698 g/par
Materiale: Aluminium
Hjulbredde: 24mm
Material på hjul: Gummi
Hjuldiameter: 100 mm
Rullemotstand: 1,2,3
Anbefalt pris: Begynner på NOK 3400,- uten bindning 

Produsentens beskrivelse
IDT Skate Elite er en ski-lik skøyterulleski som, ifølge produsenten, gjør overgangen fra asfalt til snø sømløs. Det er skiens lengde som gjør den lik langrennsskien og lengden tvinger deg til å opprettholde en korrekt teknikk. IDT Skate kan leveres med flere ulike rullemotstander. Hjulet er laget av 100 prosent gummi, samme type gummi som brukes til bildekk.

Show sharing buttons

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mest lest

FlerE artikler

  • Stjal bilder av skistjernens kjæreste, laget falsk dating profil

    Rappet private bilder av skistjernens 21 år gamle kjæreste, ble til 27 år gamle Marlu på jakt etter en å gifte seg med på dating profil.
    av Ingeborg Scheve
    02.12.2024
  • Gålå-kometen: – Det er skøytesprint i VM. Den går jeg for i år! 

    av Ingeborg Scheve
    02.12.2024
  • Årets favoritter til å ta Ungdoms-trøyen i Ski Classics sesong XVI

    av Ski Classics.com/Langrenn.com
    02.12.2024
  • Skistad og to skiskyttere tatt ut til verdenscupen på Lillehammer

    av Ingeborg Scheve
    02.12.2024
  • Stjernelaget fra sesongåpningen får ny tillit: Dette er troppen til IBU-Cupen på Geilo

    av Ingeborg Scheve
    02.12.2024