Kuppet langrenns-Norge

av langrenn • 22.11.2000
Nordtrønderne har tatt makten i langrenns-Norge. Fire av de viktigste posisjonene rundt herrelandslaget er besatt av nordtrøndere. Ansettelsene skjedde etter at Jan Erik Granamo ble leder.
Nord-Trøndelags fremmarsj begynte med at Jan Erik Granamo ble sjef for langrennskomiteen. Han var med og ansatte Terje Langli som øverste sjef for landslagene. Langli ansatte i sin tur Stig Ditløv som smøresjef. Fra en annen kant kom Hallstein Bøgseth inn som trener for sprintlaget. I Hans Petter Stokke har Nord-Trøndelag fått en lege i landslagsteamet og gjennom Morten Guin har fylket fått en ny mann i smøreteamet. Konsentrasjonen av makt i Nord-Trøndelag er blitt så sterk at det murres litt misunnelig i andre strøk av landet.

Mannen som lett kan bli offer for kritikk, Jan Erik Granamo, tar det med stor ro: – Det forbauser meg ikke om noen reagerer. Om jeg får skylden så er det helt ålreit for meg. Men det er ikke unaturlig at den kretsen som har fått frem de fleste mannlige eliteløperne også er sterkest representert i det administrative apparatet, sier han.

Granamo viser til at det i lang tid har vært slik at noen kretser har vært sterkere representert. En tid lå tyngdepunktet i Sør-Trøndelag. I de senere årene har Gjøvik/Toten spilt en sterk rolle.

– Ingen tvil om at det er nyttig for langrennssporten i Nord-Trøndelag å ha folk inne landslagsmiljøet, sier Granamo. Personlig vil han ikke ta skylden for andre ansettelser enn Terje Langli.

Sør-Trøndelag sitter igjen med Svein Tore Samdal som trener for rekruttlandslaget og Anne Sørli i langrennskomiteen. Magne Myrmo er ikke lenger med i smøreteamet.

– Vi får ta selvkritikk på at vi ikke har vært særlig offensive. Vi må se til å komme oss på banen igjen, sier Vebjørn Langlete som er leder i den sørtrønderske langrennskomiteen.

– Er dere misunnelige?

– Vi har tiltro til at Granamo samler dyktige folk rundt seg. Det er ikke kommet frem kritikk i vår krets.

Alf-Roar Størseth, som er trener i Byåsen, sier det slik: – Det har lett for å bli slik at man henter inn venner.

Per Rein fra Tromsdalen synes kommandolinjene på landslaget er blitt uryddige: – Jeg føler at ikke alt fungerer så godt som det burde, sier han.

I tillegg til alle ansettelsene har Steinkjer fått sitt underbruk av Olympiatoppen som har fokus på ungdom og utholdenhet. Også det er relatert til langrenn. Som en følge av at fagsjefen og smøresjefen bor i Steinkjer, har byen også fått det nye vidunderet av en slipemaskin til 800 000 kroner.

Show sharing buttons

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mest lest

FlerE artikler

  • Skiskytterstjernen røper: Gravid

    Skiskytterstjernen som fikk sitt store gjennombrudd i vinter skal bli mamma for første gang, men sikter mot retur til OL 2026.

    by Ingeborg Scheve

    10.10.2024
  • Exsitec Ski Team – Pro Team presentasjon Season XVI

    by langrenn

    10.10.2024
  • Ski-VM har solgt over 100 000 VM-billetter

    by langrenn

    10.10.2024
  • Rekordmange kvinnelige Pro Team-løpere i sesong XVI

    by Ingeborg Scheve

    10.10.2024
  • – Jeg hadde to sinnssykt svarte dager i vinter

    by Ingeborg Scheve

    09.10.2024