Her skal Klæbo legge grunnlaget for VM og OL

av Ingeborg Scheve • 26.06.2023
Johannes Høsflot Klæbo har kjøpt seg rulleskimølle til halvannen million kroner og spikret de sportslige detaljene for sesongoppkjøringen.

Johannes Høsflot Klæbo begynner å få stadig mer på plass i sin tilværelse utenfor landslaget. Teamet som skal bistå ham utenfor landslaget er på plass. 

Det samme er en splitter ny og rosa Abilica x Normill multisportmølle som Klæbo har investert i, og som sist uke ble montert på plass hjemme på Byåsen.

I dag presenterte Klæbo sin nye treningskompis: en multisportmølle som kan brukes til både rulleski (klassisk og skøyting), sykling, skøyter, løp og rullestol. 

Programvaren til mølla gjør at Klæbo programmere inn økter der han kan legge inn de elementene han ønsker, inkludert bakker og sletter som hører hjemme i løypa, for eksempel VM-løypa i Trondheim 2025. 

– Jeg kommer til å bruke mange timer på denne i månedene og årene fremover. Den kan også programmeres til å etterligne løyper som jeg skal gå i VM og OL. Jeg satser på at jeg ikke skal bli noe dårligere til å padle i motbakker de kommende vintrene. Med mølla håper jeg å ta nye steg for å bli en bedre skiløper, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Les også:
Trening på rulleskimølle: Når, hvor og hvordan?

Et realt beist
Mølla er 940 kilo tung og har en topp beltefart på 50 km i timen. Den er 3.9 meter lang og 3.7 meter bred. Selve beltelengden er på 3.3 meter og beltebredden er på 2.5 meter. Og den er digital med ditto skjerm. 

Multisportmøllen er av typen Abilica x Normill XC 3300 og produsert i Ålgård i Norge. Den har en pris på 1.4 millioner kroner.

Les også: Ny norskprodusert rulleskimølle skal bli verdens beste

100 døgn i høyden
Rulleskimølla blir viktig i sesongoppkjøringa. Det samme blir høydetrening. 

Før fjorårets sesong kjørte Johannes Høsflot Klæbo sitt eget høydeprogram, spesielt utviklet. Før og under forrige sesong ble det rundt 100 døgn i høyden. Han tar med seg mye kunnskap fra siste sesongs forberedelser.

– Vi tok mange riktige beslutninger i fjor, og vi er på god vei mot VM i Trondheim. Blant annet fikk vi masse høydeerfaring som jeg tar med meg videre. Det blir også mye høyde i år, men litt færre døgn enn i fjor. Til høsten vil vi prioritere høydesamlinger i Utah i USA, sier 26-åringen.

I år legger han opp til tre høydeopphold før nyttår. Det første blir i USA like etter at Toppidrettsveka i august er over, og skal vare en måned. Deretter reiser han hjem i tre uker før det neste høydeoppholdet, som er lagt til Livigno. Også det skal vare en måned, nesten fram til den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen i midten av november. Det siste er lagt til Davos i forbindelse med jula. 

Høyderegimet er en del av den langsiktige planen til Johannes Høsflot Klæbo, og innebærer solide høydeopphold som en del av oppkjøringen hvert år. Opplegget er en del av en langtidsplan mot VM i Trondheim i 2025 og OL i Italia 2026, et prosjekt som ble startet før fjorårssesongen.

Les også: Går for høyderegime i Klæbo-stil

Show sharing buttons

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mest lest

FlerE artikler

  • Nå åpner tidligsnøanleggene i Norge!

    av Ingeborg Scheve
    01.11.2024
  • Reddet regionlaget Nord-Norge i 12. time: – Måtte snu alle steiner

    av Ingeborg Scheve
    01.11.2024
  • eD system Vltava Fund Team – Pro Team presentasjon Season XVI

    av Langrenn.com i samarbeid med Ski Classics
    01.11.2024
  • I dag er skjebnedagen for Ingvild Flugstad Østberg

    av Ingeborg Scheve
    01.11.2024