Bodde hos Vegard Ulvang og fikk sitt gjennombrudd
– Jeg vokste opp på melkegård i Hemsedal. Der hadde vi et veldig bra skimiljø med mange artige treninger.
Gjennom junioraldreren var Guro med i Team Hallingdal og hadde Sondre Lunde som trener. Senere fikk hun tilbud om å reise til Utah i USA og tilbrakte fire opplevelsesrike år på skistipend med masse lærdom og år en som jente vokste veldig på.
– For øyeblikket bor jeg i Oslo på Kjelsås. Der trener og konkurrerer jeg for Kjelsås IL. Den offensive treningskulturen og det gode miljø i Kjelsås betyr mye. I tillegg er jeg er fulltids-masterstudent hos NTNU i Trondheim, forteller Guro Jordheim.
– Sesongen vi snart er ferdige med ser jeg tilbake på som min beste sesong med topplasseringer og et sølv for Kjelsås i NM-stafett som det absolutte høydepunktet.
– Det er gøy og inspirerende når topplasseringene kommer, men mest av alt har jeg gledet meg til å dra på skirenn og trives veldig godt med både det og treningen. Mye av dette takker jeg Team Telemark for, med omgjengelig løpere og, igjen, offensiv treningskultur. Den gjengen er en ren glede å reise på skirenn med, noe jeg tror gjenspeiles i resultatene. I tillegg, dyktige trenere, Torstein Dagestad og Steinar Mundal som har gitt uvurderlig hjelp hele sesongen. Støtteapparatet med smørere er også upåklagelig, sier 1996-modellen.
Hemsedal-jenta bodde en periode i Maridalen hos familien til Vegard Ulvang og fikk kost og losji.
– Jeg lurer på om Vegard Ulvang noen gang har fått så mange spørsmål om trening som i fjor vår da jeg bodde hos de. En kurs ble i hvertfall satt og jeg sitter igjen med svar på mye av det jeg lurte på der og da.
– En annen veldig viktig faktor er Kjelsåsmiljøet, som nevnt, og Team Telemark som jeg har vært heldig å få være en del av på samlinger i høst og i hele vinter. Med hjelp fra Team Telemark trenere med å få et klarere bilde av min egen teknikk har vært avgjørende for kvaliteten på treninga.
Ganske så basic trening – Fra tidligere har jeg lært mye av Pål Gunnar Mikkelsplass hjemme i Hemsedal, og i år fått mye hjelp av Vegard Ulvang, Steinar Mundal og Torstein Dagestad som jeg, alle fire, har stor respekt for. Det er aldri noe «hokkuspokkus», og med litt individuelle justeringer er det den «grunnleggende» treningsfilosofien som ligger i bånn. Til vanlig foretrekker jeg helst å trene med andre og er glad for selskap. Det er ofte slik at en kan bli god alene, men best sammen. Matching på økter er avgjørende for å yte enda litt bedre, smiler Guro.
Team for kommende sesong er fortsatt uklart for Kjelsås-løperen. Uttaksprosessene er så vidt i gang, men blir klart i løpet av de nærmeste ukene.
– Vinterens gode resultater inspirerer, og jeg har lyst til å prøve å få til et opplegg som jeg responderer på og som gjør at jeg kan få ut mitt potensiale. Det er en del brikker som må på plass, og den aller viktigste er et godt treningsmiljø. Det er det som gjør det artig, inspirerer og skjerper meg ekstra.
– Det store målet er World-Cup, og 30 kilometer i Holmenkollen. Det har lenge vært en drøm, innrømmer Jordheim.
Skarverennet gjenstår før sesongen rundes av Mentalt var sesongen ferdig etter NM del 2 mener Guro, men Skarverennet står fortsatt på agendaen til helga og det er så og si hjemmebane.
Therese Johaug legger opp etter Skarverennet og åpner opp for flere av de nye norske jentene til å fortsette og ta steg.
– Rent direkte tror jeg ikke det at Johaug legger opp har noen påvirkning på meg. Men – følelsen jeg sitter med er at veien opp til norgestoppen ikke virker så lang nå som Johaug har lagt opp. Therese sitt nivå over tid har på mange måter virka fjernt og uoppnåelig. Derfor er det bare å brette opp ermene enda et hakk, være ekstra skjerpet og ha det mye artig på veien, sier Guro Jordheim.